DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - NAİLE-MEHMET ALİ UYANIK ANADOLU LİSESİ

Nis

Bu sosyal sorumluluk programı sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmak için, okul toplumunun (Öğretmen, öğrenci, Okul çalışanları ve Veliler) geri dönüşüm ilkesini (Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştüraktif olarak uygulama hususundaki bilgi ve yeterliklerini güncellemeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, öncelikle malzeme ve kaynak kullanımını en aza indirerek üretilen atık miktarını azaltmayı amaçlar. Atık kaçınılmaz olduğunda, mümkün olduğunca yeniden kullanılmalı veya geri dönüştürülmelidir.

Mrt

BAKANLIK POLİTAKASI KAPSAMINDA OKULLARDA ZORBALIĞIN  ÖNLENMESİ VE ETKİLİ EBEVEYNLİK GELİŞTİRİLMESİ  KONUSUNDA 9 VE 10.SINIF ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİMİZE SEMİNER VERİLMİŞTİR.

Mrt

·         Bu proğram, okul toplumunun (Öğretmen, öğrenci, Okul çalışanları ve Veliler) geri dönüşüm ilkesini (Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştür) aktif olarak uygulama hususundaki bilgi ve yeterliklerini güncellemeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, öncelikle malzeme ve kaynak kullanımını en aza indirerek üretilen atık miktarını azaltmayı amaçlar. Atık kaçınılmaz olduğunda, mümkün olduğunca yeniden kullanılmalı veya geri dönüştürülmelidir.

Mrt

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca ortaokul ve liselerde yapılacak 2. dönem 1. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı.

Mrt

Okulumuzda Sıfır Atık, Kültürel değerler Envanteri, Sağlıklı Yaşam Kampanyası adlı sosyal sorumluluk Proğramları uygulamaya koyduk.

Ara

MUDİ, Akran zorbalığını önlemek için ebeveynler ve öğretmenler için multidisipliner bir eğitim tasarımıdır.

Eyl

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.   KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

May

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Okulumuz İlk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz.

Nis

Teşekkürler Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi Ailesi

Mrt

OKUL SPORLARI GENÇ A FUTBOL TURNUVASINDA BAŞARI GÖSTEREN OKULUMUZ İL İKİNCİSİ OLMAYI BAŞARMIŞTIR. BAŞTA BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Haz

1.       Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konulu seminerler düzenlenerek öğrencilerin bu konularda farkındalık kazanması amaçlanmıştır.

Haz

1.       Edebiyat derslerinde işlenen tiyatro ünitesi kapsamında 30 farklı grubun hazırladığı tiyatro gösterileri arasından iki grubun gösterisi okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencilerine oynanmıştır.